De ce mor cel mai des oamenii?

  60% din absolut toate cauzele de deces ale omenirii, deci aproape două treimi din toată populația planetei, decedează din pricina bolilor cardiovasculare. Mai mulți oameni mor din boli cardiovasculare decât din absolut orice alt motiv. Bolile cardiovasculare sunt un grup de afecțiuni ale inimii și vaselor de sânge și includ: boala cardiacă ischemică (cardiopatia […]

Ce se întâmplă cu organismul tău dacă renunți la zahăr?

  Carbohidrații trebuie să reprezinte aproximativ 50-60% din dieta oricărei persoane. În linii mari, ei există sub 2 forme majore în mâncărurile noastre: carbohidrați simpli (sau zahăruri) și carbohidrați complecși. Carbohidrații complecși se găsesc din plin în orezul brun, năut, linte, cartofi dulci, pâine integrală, paste integrale etc. Se digeră într-o perioadă lungă și mâncați […]

Cum să previi moartea subită cardiacă?

  Moartea subită cardică reprezintă decesul neașteptat și brusc (survine în timp de maxim o oră) de cauză cardiacă, la o persoană fără boală cardiacă cunoscută. Se estimează că aproximativ 7 milioane de vieți pe an sunt pierdute din cauza acestui fenomen. Semnele morții subite cardiace, în preajma evenimentului, mai ales la persoane tinere, în […]

Câte ouă e bine să mănânci de Paște?

  Odată cu liniștea și bucuria sufletească aduse de Sărbătorile Pascale, vine și tradiția ciocnitului de ouă colorate de Paște. Câte ouă poți mânca, însă, pentru a nu duce la afectarea stării de sănătate? Cele 2 părți principale ale unui ou, albușul și gălbenușul, au proprietăți nutritive complet diferite. Albușurile sunt compuse practic doar din […]