Stii ca mancatul sanatos si exercitiul fizic sunt obiceiuri importante pentru o inima sanatoasa. Dar stiai ca tot iti poti pune inima in pericol prin alte obiceiuri nesanatoase si surprinzator de comune? Mai jos va prezentam o lsita de obiceiuri periculoase pentru inima pe care le puteti verifica pentru a sti daca e momentul sa faceti cateva schimbari in rutina voastra zilnica.

  1. Statul jos

Comparativ cu persoanele care au un stil de viata activ, cei care nu fac miscare sau au slujbe sedentare tind sa stea jos minim 5 ore pe zi. Acest fapt creste riscul de insuficienta cardiaca de aproximativ 2 ori. Daca slujba ta impune sa stai la birou, ridica-te si plimba-te timp de 5 minute o data pe ora.

2. Consumatul alcoolului

Consumul de alcool duce la hipertensiune arteriala, accident vascular cerebral si obezitate – toate crescand riscul de boala cardiaca. Societatile medicale spun ca mai mult de 2 pahare de alcool pe zi in cazul barbatilor si un pahar in cazul femeilor pot intrerupe ritmul normal al inimii si sa cauzeze infarct miocardic sau insuficienta cardiaca.

3. Stresul

Stresul face ca organismul sa elibereze adrenalina, care afecteaza temporar cum functioneaza corpul: frecventa cardiaca si tensiunea arteriala cresc. In timp, acest fapt duce la leziuni ale vaselor de sange si creste riscul pentru infarct miocardic si accident vascular cerebral.

4. Sarea

Sarea excesiva creste tensiunea arteriala. Sa eviti sarea adaugata in mancare nu e dificil, dar sarea poate fi „ascunsa” in mancaruri. Mancarurile procesate: conserve, mese congelate, chipsuri si alte mancaruri sunt responsabile de majoritatea sarii consumate intr-o zi.

5. Lipsa somnului

Inima functioneaza din greu in fiecare zi si daca nu dormiti suficient, sistemul cardiovascular nu are parte de odihna de care are nevoie.

Pentru a evalua sanatatea inimii voastre si pentru un plan personalizat de sanatate a inimii, va asteptam la CardioClinic! Pentru a va programa, va rugam sa completati formularul din partea dreapta a acestei pagini sau sa apelati la unul din numerele de telefon de la urmatoarea adresa: Contact CardioClinic.

Va uram multa sanatate!

 

No Fields Found.
Ai nevoie de asistenta?
Apeleaza la consultantii nostri specializati

Ultimele articole...

  De multe ori auzim ca a facut cineva infarct, cu consecinte severe, “om sanatos, zdravan, inca tanar”, subintelegandu-se ca aparitia acestei boli
Citeste continuarea
  Nu demult, am avut un pacient in clinica ce suferise un infarct miocardic, caruia, din fericire, i-a supravietuit (o sa-l numim dl. M). Era la serviciu,
Citeste continuarea
  In fiecare an, cu prilejul marilor Sarbatori, care se “petrec la masa, in familie si cu prietenii” vedem cam aceleasi stiri la televizor. Cati
Citeste continuarea
Cum reacționăm la simptomul picioarele umflate? „Ne amintim de pacientul tânăr care a sosit cu o durere la un picior. Piciorul era umflat și îl
Citeste continuarea